fbpx
logo iistudio.rs

PORUČI SAJT

6 načina da se poboljša SEO malih firmi

6 načina da se poboljša SEO malih firmi

6 načina da se poboljša SEO na vašem sajtu da bi se povećala vidljivost Vašeg sajta a samim tim i prodaja na online ili offline način. Stvaranje SEO strategije za Vaše preduzeće zahteva vreme, istraživanje i ulaganje. Iako ćete možda moći da upravljate prva dva meseca sa SEO održavanjem to nije dovoljno da se nadjete na prvoj stranici pretraživača. Tokom covid-19 pandemije sva preduzeća i firme su u problemima i imaju probleme sa finansijama i gotovinom.

Ali ne treba zaobići SEO sajta i u tim situacijama jer SEO je presudan za postizanje ciljanih kupaca i povećanje vidljivosti sajta. Zbog toga je godišnje ulaganje u SEO prestiglo 100 milijardi eura i trebalo bi da nastavi da raste.

Ipak dobar SEO ne mora da iziskuje velike troškove. Čak i najmanji posao i dalje može da iskoristi različite efikasne tehnike i alate za izgradnju kvalitetne SEO strategije na budžetu. Evo nekih najboljih načina da se to uradi.

izrada web sajta
Kreativna strategija izrade web sajta

Zašto je SEO presudan za male firme ?

Jedan od najvećih razloga zašto je SEO ključan za male firme je taj što više od polovine celokupnog saobraćaja na web lokacijama nastaje organiskim pretragama dok plaćene pretrage čine samo 15 procenata. Povećanjem prometa na svojoj web stranici kroz efikasan SEO, firme mogu da prikupe više analitičkih podataka kako bi bolje razumeli svoju publiku tokom vremena. Mnogo je stvari koje možete učiniti da biste pomogli svom poslu pomoću SEO-a. iiStudio je sastavio listu kako treba početi.

Pokrenite blog.

Svaki mali biznis bez bloga nedostaje šansa da proširi svoj domet i poveća promot, jer firme koje objavljuju redovno novosti i blogove dobijaju 97% više šanse da se nadju na početnoj strani google pretrage. Dodavanje novosti na sajtu je jednostavan način da se dodaju ključne stvari Vaše lokacije, brenda i proizvoda koji prodajete ili proizvodite i tako ćete Googlu pomoći da Vas bolje rangiraju na pretragama kada neki korisnik pretražuje proizvod koji Vi imate. Google će vremenom prepoznati dragocen sadržaj na Vašem sajtu i vremenom će se povećavati rangiranje sajta.

Optimizujte sajt za mobilne i tablet uređaje

Google je od skoro počeo da forsira sajtove koji su optimizovani za mobilne uređaje. Ovo će osugurati da neko ko pretražuje sa mobilnog ili sa tablet uređaja da se ragnira Vaš sajt ako je optimizovan za to. Jer više od polovine pretraga dolazi sa mobilnih uređaja.

Brzina sajta i njegovo očitavanje

Svako ko poseduje sajt može da proveri svoju brzinu sajta. Na ovom sajtu možete proveriti brzinu sajta tako što ćete samo uneti u polje Vaš sajt i tu ćete dobiti informacije o Vašoj brzini sajta. Google proverava tu brzinu i ako je Vaš sajt brži od konkurencije on će Vas bolje rangirati na svojim pretragama. Naš studio je dobio veoma visoku ocenu A (5ica) sa 98% brzine očitavanja od maksimalnih 100%. To su odlični rezultati za SEO optimizaciju. Proverite Vašu brzinu sajta i ako niste zadovoljni sa sajtom možemo da ga redizajniramo i time će biti optimizovan i imaće mnogo bolju brzinu. Proces izrade web sajta koji mi radimo možete ovde videti.

Izrada web sajtova i CEO optimicazija
Brzina našeg sajta koji se bavi izradom web sajtova i SEO optimizacijom

Napravite sitemap

Izrada sitemapa olakšava rade pretraživača uklanjanjem rizika od grešaka. Kada napravite sitemap, pošaljete ga Googlu putem konzule za pretragu i dodajete ga u svoj web sajt.

Iskoristite SEO alate

Na raspolaganju su Vam sjajni SEO alati na internetu. Neki alati su besplatni a neki sa boljim mogućnostima i opcijama se naplaćuju za njihovo korišćenje. Jedan od alata je i yoast seo koji je veoma popularan. Obavlja dobru SEO reviziju bilo kojeg sajta i vrši analize i savetuje šta sve treba da što bolje odradiš SEO na sajtu. Naša preporuka jer mi na svakom sajtu koji mi dizajniramo, radimo i SEO optimizaciju i koristim Yoast SEO.

Google maps

Napravite svoju lokaciju uz pomoću Google biznis. Ostavite sve podatke koje se traže od Vas a posebno Vaš web sajt. Zamolite nekoliko ljudi koji su bliski Vama da ostave dobre recenzije i vremenom ima da se Vaša firma nadje na početnoj strani Google pretrživača. Kada se nađete na prvoj google strani je prava radost u današnje vreme jer je velika konkurencija u SEO optimizaciji. Ako firma ima četiri ili pet zvezdica na recenzijama to će dati vetar u leđa potencijalnim kupcima ili potencijalne saradnje sa njima.

Sledite ove savete da biste izgradili efikasnu SEO strategiju. Male firme suočavaju se sa ogromnom konkurencijom poznatih brendova ali još uvek možete mnogo toga da uradite kako bi ste postigli svoj SEO bez značajnih sredstva. Ako nemate vremena i ne snalazite se dobro sa savremenim tehnologijama možete da angažujete naš iistudio koji se bavi izradom web sajtova, održavanjem sajtova i poboljšanju rangiranja Vašeg SEO na pretragama.

Izrada web sajta i cenovnik možete videti na ovom linku.

Izrada Web Sajtova

Back
WhatsApp
Pozovite nas