Ažuriranje Web Sajta

Ažuriranje Web Sajta

WordPress je najavio ažuriranje koje ispravlja 70 programskih grešaka i sedam ranjivosti sajta koji je kreiran na WordPress platformi. Važno je proveriti da li je dostupno ažuriranje vašeg web sajta na verziju WordPress 5.4.1.

Ranjivost na zlonamernim skriptama

WordPress je zakrpio softver za rešavanje više ranjivosti skripti. Ranjivost skripta na različitim lokacijama omogućava napadaču da ubaci zlonamernu skriptu na ranjivu web stranicu.
Autentifikovanje skripte na više lokacija je ista ranjivost samo ovo se događa kada je korisnik prijavljen. Korisnik koji upravlja web sajtom. Korisnik može biti bilo ko u rasponu od člana web lokacije pa sve do nivoa administratora.
Ranjivost na zlonamernim skriptama mogu se koristiti za napad na posetioce sajta kao i za promenu WordPress web stranice. Ove vrste ranjivosti mogu se korisititi kao prvi talas napada koji može da otključa i očisti put ozbiljnijim napadima

pristupacno održavanje web sajtova
iiStudio se bavi izradom i održavanjem web sajtova

Iz tog razloga je važno održavati Vaš web sajt sa najnovijom instalacijom WordPressa. Ažuriranje web sajta nije samo ograničeno za ispravljanje zlonamernih skripti već i drugih ranjivosti.

wordpress 5.4.1
Obaveštenje o novoj verziji WordPress-a 5.4.1 sa 17 ispravki i 7 bezbednostnih ispravki

Sajt sa najnovojim novostima iz sveta web sajtova.

Ispravke grešaka na platformi WordPress

U ovom izdanju bilo je 17 ispravki programskih grešaka. Tipične greške koje su ispravljene bile su neispravne slike o medijskim datotekama koje utiču na određene pregledače i popravljaju sukobe sa nekim dodacima, među mnogim drugim greškama.

Naš tim iiStudio može da održava za Vas web sajtove

Šta sve spada u održavanje web sajta:

– Svakodnevno postavljanje sadržaja na sajtu

– Ažuriranje Vašeg Web Sajta (veoma bitna stavka zbog pronađenih propusta na platformi koji mogu da ugroze bezbednost sajta i samog sadržaja na sajtu)

– Ažuriranje dodataka (plugina) na sajtu

– Mesečno pravljenje kopija sajta (u slučaju da sajt bude hakovan da može da se povrati sa minimalnim gubitkom sadržaja)

– Reorganizacija web sajta

Više o našem održavanju web sajtova i cenovniku.

Izrada Web Sajtova

Back
WhatsApp
Pozovite nas