fbpx
logo iistudio.rs

PORUČI SAJT

Kategorija: Izrada Web Sajta
Ideje za web sajtove

Ideje za web sajtove

Ideje za web sajtove – Predajući časove muzike, delite recepte, nudite usluge čuvanja pasa — bilo da je u pitanju hobi ili promena karijere, svoju strast možete pretvoriti u prihod. Naučite kako da ostvarite profit od svog sporednog poslovanja.

Web sajt služi mnogim svrhama. Možete reklamirati svoj posao. Možete prodati svoje proizvode. Ili možete da predajete časove muzike. Ne morate čak ni da trošite ozbiljan novac. Svoj web sajt možete tretirati kao sporedni posao i voditi ga kao hobi.

To ne znači da ne treba da gledate na ostvarivanje profita. Postoji mnogo ideja za web sajt koje možete koristiti da ostvarite profit od svog sajta.

Čitajte dalje da biste saznali više o potencijalnim idejama za web sajt koje možete započeti kao svoj sledeći sporedni posao.

Šta vam je potrebno da biste pokrenuli svoj web sajt?

  • Ime domena — ovo je adresa vašeg web sajta na internetu. Možete koristiti jednostavno ime ili smisliti ime brenda. Ime domena obično košta manje od 20 eura godišnje.

Izaberite kratko, ali prodorno ime domena koje je lako pamtljivo vašim posetiocima. Naš domen je iiStudio.rs

  • Web hosting — Web server pokreće vaš web sajt i povezuje ga sa internetom. Dostupne su stotine usluga hostinga. Oni koštaju od 50 eura godišnje pa do 500e godišnje.

Mi koristimo SBB hosting, njima su serveri smešteni u Srbiji i pružaju najbolju vrednost za vaš novac.

  • Platforma — Platforme za web sajt vam pomažu u kreiranje I upravljanje sajtom. Platforma za web sajt deluje kao osnova na kojoj možete da napravite svoj sajt bez programiranja.
portfolio sajtova

WordPress je najpopularniji primer. On pokreće više od jedne trećine svih web sajtova.

Profitabilne ideje za web sajt za vaš sporedni projekat, hobi ili posao

Prodavnica e-trgovine

E-trgovina je zabeležila ogroman rast u poslednje dve godine. Adobe predviđa da će dostići 4,2 triliona dolara na globalnom nivou do kraja 2022.

Možete iskoristiti ovu priliku tako što ćete postaviti svoju e- trgovinu sa WordPress-om i WooCommerce-om. Možete proširiti svoj fizički posao ili samo pokrenuti sporedni posao.

Ne morate da prestignete Amazon. Možete ga jednostavno pokrenuti da biste imali koristi od veće kontrole i bez naknada.

Iako možda mislite na prodavnice e-trgovine koje prodaju proizvode kupcima, to nije to. Jedino ograničenje za e-trgovinu je vaša mašta.

Možete da prodajete fizičke predmete koje volite da pravite ili digitalne proizvode kao što su e-knjige i štampane knjige za pasivni prihod.

Iako će troškovi pokretanja varirati u zavisnosti od profesije koju tražite, većini prodavnica je potreban web sajt i način za prikupljanje uplata kao što je WooCommerce.

Dropshipping

Dropshipping je eksplodirao u popularnosti zbog niskih troškova pokretanja i lakoće ulaska. Od 2019. godine, to je jedan od pet najboljih onlajn poslovnih modela za prodavnice koje zarađuju preko 30.000 dolara godišnje.

Možete prodati fizičke proizvode bez potrebe da vodite zalihe. Naručite proizvode nakon uplate od kupaca.

Kada počnete, najbolje je koristiti male, lagane artikle kako biste minimizirali troškove slanja. Kozmetički proizvodi kao što su valjci od žada, serum vitamina C i flasteri za akne su popularni. Predmeti za fitnes kao što su prostirke za jogu i sportska odeća takođe su dobro prošli.

Potreban vam je samo dodatak za prodaju kao što je WooCommerce i dobavljač za dropshipping da biste pokrenuli Web sajt za dropshipping .

Uverite se da su vaši artikli odobreni za prodaju.

Lični blog

Dok zarada od blogova zavisi od profesije i partnerskih programa, blogovi ostaju popularni s razlogom. Možete pisati blog o bilo čemu ako imate strast ili stručnost.

Neki blogeri pišu lične priče ili anegdote iz sopstvenih života. Neki blogeri mešaju svoj profesionalni rad sa svojim brendom i na ovaj način grade sledbenike. Ako ne želite da pišete o svom ličnom životu, možete blogovati i o hobiju ili interesovanju koje delite sa drugima.

Sa optimizacijom za pretraživače (SEO) i temama koje ljude zanimaju, možete doći do naslovnih stranica pretraživača. Zatim možete da zarađujete od reklamnih programa kao što je Google Adsense ili partnerski marketing.

Ako razvijete fanove koji vas prate, takođe možete proširiti svoj blog na web sajt za članstvo sa kursevima i e-knjigama. Drugim rečima, lični blog vam daje mnogo prostora za rast i prilagođavanje.

Web sajt za konsalting

Ako želite da delite savete specifične za vašu profesiju ili iskustva u vašem omiljenom hobiju, web sajt za konsalting je atraktivan izbor.

Dodajte životopis i istaknite svoje znanje kako bi vas drugi upoznali i verovali vam. Pokažite društveni dokaz kroz vrtešku sa svedočenjima i studije slučaja. 

Možete se konsultovati lično ili onlajn. Ili možete ponuditi vrhunski sadržaj u obliku kurseva za samopomoć ili e-knjiga.

Web sajt za recepte i hranu

Da li ste posle pandemije počeli više da kuvate? Više od polovine ispitanika reklo je da jede više kod kuće od početka pandemije, a mnogi planiraju da nastave sa takvom praksom.

Blog o hrani koji deli vaše novootkrivene favorite i porodične klasike je odličan način da se povežete sa korisnicima širom sveta. Ili možete maksimalno iskoristiti nedavni trend zdravije ishrane i povećane upotrebe začina i kreirati svoj web sajt za hranu.

Možete zarađivati od partnerskih programa određenih dijeta ili možete slati proizvode za kuvanje. Ne postoji ni elektronska kuvarica koja će vam dopuniti prihod.

Snimite inspirativne slike svog kuvanja da biste se izdvojili od drugih blogova. Dodajte slike sastojaka da biste dodali vrednost. I delite video zapise kako biste pomogli posetiocima da repliciraju vaše recepte.

Fotografija

foto sajt portfolio

Ako ste fotograf, web sajt portfolija je neophodna za rast. Pomaže vam da predstavite svoj rad i da se predstavite potencijalnim klijentima.

Možete da koristite gotov sajt sa portfoliom da pokažete svoje kreativne veštine. Obavezno uključite svoje kontakt informacije da biste privukli lokalne kupce i veze do vaših društvenih medija kako biste stekli pratioce širom sveta.

Naš sajt za fotografie možete videte na ovom linku.

Takođe možete to tretirati kao sporedni posao i prodavati svoje fotografije.

Obavezno uključite fotografije visokog kvaliteta, ali razmislite o dodavanju vodenog žiga da biste ih zaštitili od krađe.

Internet sajt za kurseve, radionice ili članstva

Ako imate iskustvo u podučavanju ili stručnost u traženoj veštini, možete prodavati kurseve kao sporedni posao. Možete ostvariti pasivni prihod od unapred snimljenih video zapisa. Ili možete ponuditi personalizovani trening jedan na jedan.

Web sajt kursa će biti potrebna stranica sa informacijama, rezime za svaki ponuđeni kurs, tabela sa cenama i detalji o usluzi članstva koju nudite.

Možda će vam biti potrebna i napredna oprema u zavisnosti od kursa koji planirate da predajete. Pristojna video kamera i mikrofon su neophodni za bolje iskustvo nastave. Takođe, razmislite da li vam treba druga osoba da vam pomogne sa snimanjem ili montiranja video snimaka.

Možete dizajnirati web sajt kursa na internetu sa kvizovima, video zapisima, uslugama za članstvo i omogućiti klijentima da ostavljaju recenzije.

Sajt za upoznavanje

Ljudi uvek traže nove načine da se povežu, a web sajt za upoznavanje pomaže u postizanju ovog cilja. Sajtovi za upoznavanje postaju sve specifične za određene niše, a korisnici traže pojedince sa sličnim interesovanjima i ciljevima.

Možete se specijalizovati za određenu interesnu grupu ili se fokusirati na ponudu prilagođenih podudaranja.

Moraćete da reklamirate svoju uslugu da biste naveli ljude da se prijave na početku. Kada dođe dovoljno usmene predaje, vaši korisnici će se pobrinuti za ostalo.

Podkast

Predviđa se veliki prihod od podkast reklama u narednim godinama. Podkasti pokrivaju stotine tema i dopiru do miliona slušalaca.

Možete pokrenuti web sajt za podkast da biste takođe podelili svoju stručnost o relevantnoj temi. Popularni žanrovi uključuju finansije, pravi zločin, obrazovanje i fikciju.

Da biste započeli, potrebni su vam mikrofon, računar, zvučnici i softver za uređivanje — možda besplatan kao što je Audaciti . Kada snimite i uredite svoju emisiju, otpremite je na host kao što je Podbean i distribuirajte svoju emisiju popularnim aplikacijama kao što su Spotifi i Apple Podcasts.

Sa svojim sajtom, imate slobodu da je unovčite onako kako želite. Možete prodavati robu i oglasni prostor ili raditi pridruženi marketing.

Napravite odredišnu stranicu da biste svoje posetioce obrazovali o svojoj niši i odgovorili na najčešća pitanja. Pored toga, možete dodati kontakt informacije za brendove i slušaoce da stupe u kontakt sa vama.

Web sajt za traženje posla

Tržište rada je bilo nestabilno poslednjih godinu dana i ne pokazuje znake da se vraća na uobičajeni posao.

Imate li puno iskustva u traženju posla? Ili imate preduzeće i znate šta da tražite kod kandidata? Web sajt za traženje posla bi mogla biti savršena prilika za vas.

Umesto da pokušavate da se takmičite sa velikim platformama, fokusirajte se na manje industrije i grupe. Možete pronaći mnoge web sajtove posvećene pomoći određenim osobama koje traže posao. Ako imate veze u industriji, iskoristite ih u svoju korist da navedete poslove koje je teško pronaći.

Segmentirajte svoju stranicu posla u više kategorija za lakšu navigaciju. I pokrijte zakonske uslove kako biste izbegli odgovornost za loše namerne podnosioce zahteva.

Sajt za recenziju I ocenjivanje artikala

Da li volite kupovinu? Pomozite drugim kupcima recenzijama vaših omiljenih proizvoda.

Skoro 90% kupaca pročita recenziju pre kupovine. Dakle, ovo je tražena niša.

Držite se jedne do dve slične kategorije kao što su nega kože i šminka ili elektronika i igre da biste postali stručnjak. Svaka recenzija treba da ima više slika predmetnog artikla i iskrene povratne informacije koje pomažu kupcima.

Pored fotografija, pokušajte da dodate video zapise u svoje recenzije da biste se istakli i povećali saobraćaj. 54% potrošača želi da vidi više video zapisa brendova. Vlogovanje dodaje lični dodir koji vas povezuje sa vašom publikom.

Ovo je odlična ideja za generisanje prihoda od affiliate marketinga i prihoda od oglasa. Pored toga, možda ćete dobiti neke od svojih omiljenih proizvoda besplatno za pregled.

Turistički blog

Turistički blogovi su spremni da se vrate 2022. Tripadvisor je napomenuo da su rezervacije za januar 2022. duplo duže od putovanja rezervisanih za ostatak 2021. godine. 
Iako turistički blogovi zahtevaju ulaganje u vreme i energiju, možete ih isprobati ako imate planove za putovanje. Ovo je odličan način da barem pokušate da pokrijete neke od putnih troškova.
Možete pokriti nove restorane koji su se otvorili i lokalne atrakcije koje ste posetili ili podeliti svoja kolektivna iskustva. Uključite mnogo fotografija i video zapisa da biste pružili impresivno iskustvo. Takođe, proširite se na društvene medije da biste proširili svoju publiku.
Takođe se možete istaći ažuriranim informacijama koje uzimaju u obzir najnovije propise nakon pandemije. Možete savetovati putnike o najboljim načinima da se pridržavaju nedavnih promena.
Još jednom, za svoj prihod se oslanjate na affiliate marketing i oglasni prostor.

Sajt za dizajnere

elegantan meni za web sajt

Ako više volite online poslovanje, dizajn bi mogao biti više vaš stil. Bez obzira da li se bavite dizajnom, grafikom ili korisničkim iskustvom, dobar portfolio je važan kao i biografija u ovoj oblasti.

Možete napraviti web sajt koji je fokusiran na umetnost koja prikazuje vaš portfolio, prodaje vaš rad i nudi provizije posetiocima. Ideje za dizajn vašeg web sajta može pokrivati sve, od igara do modnih sajtova, sve dok ističete svoj rad i olakšavate klijentima da stupe u kontakt.

Mnogi dizajneri koriste svoj sajt kao produžetak svog brenda.

Web sajt za vesti

Volite da budete u toku sa najnovijim događajima i lokalnim pričama? Pokrenite web sajt sa vestima. Možete početi samo sa početnom stranicom, kontakt informacijama i obrascem za korisnike da podnose izveštaje.

Osmislite uzbudljive teme koje će dopreti do šire publike. I uspostavite se kao pouzdan izvor vesti za dobijanje redovnog sadržaja koji podnose korisnici.

Možete zaraditi novac kroz prihod od oglasa ili možete kreirati vrhunski sadržaj zasnovan na pretplati.

Tutorijali ili uputstva

Web sajtovi sa uputstvima pomažu početnicima da nauče nove veštine. Ako ste dobri u nečemu, možete da podelite svoju stručnost putem uputstava na vašem sajtu.

Ovakav web sajt zahteva visokokvalitetne slike koje detaljno prikazuju svaki korak procesa. Za komplikovan zadatak, možda će vam trebati i dodatni video snimci. Tako ćete imati koristi od pristojne kamere i mikrofona za pružanje vrednog sadržaja.

Svoje tutorijale možete prodati u pisanoj ili video formi. Ili ih možete ponuditi besplatno uz prihod od oglasa.

Koristite dugmad za deljenje na društvenim medijima da biste proširili reč i povećali svest o brendu.

Web sajt za fitnes

Da li ste trener joge? Ili imate strast za vežbanjem?

Fitnes je uvek popularna tema: globalno tržište fitnes i klubova zdravlja premašilo je 96 milijardi dolara u 2019.

Možete isprobati bilo šta, od video snimaka samo za članstvo do personalizovanih planova vežbanja koji se šalju direktno u prijemno sanduče vašeg klijenta da biste zaradili prihod u ovoj niši.

Dok pravite web sajt za fitnes, imajte jasne odredbe i uslove da biste izbegli odgovornost ako se neko povredi prateći vaš program. Učinite svoje cene lako vidljivim i podelite neke primere video snimaka kako biste pomogli svojim klijentima da procene vašu ponudu. 

Fotografije zadovoljnih klijenata pre i posle takođe dobro funkcionišu.

Industrija mršavljenja i vellnessa se takođe blisko uklapaju i takođe ima priliku za sporedni prihod. Korak po korak planovi ishrane ili e-knjige mogu vam pomoći da se brzo pojavite na pretraživačima.

Sajt za venčanje

Web sajtovi za venčanje možda nije prva stvar koja vam padne na pamet kada razmišljate o idejama za sajtove da biste zaradili novac.

Možete uputiti mesta i ugostiteljske usluge da biste ostvarili prihod.

Ili možete da napravite web sajt oko pozivnica za venčanje, izgradnje registra, kupovine haljina, momačkih i devojačkih večeri. Svi ovi nude programe preporuka i povećava šansu za ostvarivanje prihoda.

Takođe možete napisati blog o planiranju venčanja i zaraditi novac putem oglasnog prostora i pridruženog marketinga.

Web sajt za usluge isporuke

Usluge dostave cvetaju. Internetska dostava hrane se skoro udvostručila od 2017.

Možete da napravite svoj web sajt za isporuku da biste imali koristi od ovog trenda.

Definišite svoju geografsku oblast i nišu i krenite na posao. Kako rastete, možete ga proširiti jednostavnim opsluživanjem više regiona.

Iako je dostava hrane najčešća, možete isprobati i druge niše kao što su kupovina namirnica i obavljanje spoljnih poslova. 

Napravite zasebne odeljke za preduzeća i kupce na svom sajtu. I rešavajte njihove probleme i bolne tačke kroz grafiku i detaljne postove.

Prikažite troškove isporuke: bilo da se radi o procentualnom iznosu, paušalnoj stopi ili ceni koja zavisi od vremena. Takođe, uslovi usluga treba da budu vidljivi kako bi se izbegle bilo kakve obaveze.

Zaključak – Ideje za web sajtove

Preduzimanje tog prvog koraka ka dizajnu vašeg web sajta može biti zastrašujuće sa svim preduslovima za programiranje. Ali sa nama, možete napustiti te strahove. Potrebno je samo da se usredsredite na sadržaj sajta a nama prepustite funkcionalnost i dizajn sajta.

Sa iiStudio.rs izrada web sajta, možete svoje sporedne poslove pretvoriti u stvarnost. Možete unovčiti hobi poput putovanja ili dizajna, ili možete izgraditi potpuno novi posao pomoću web sajta za e-trgovinu.

Nacrtajte ideju i identifikujte tip sajta koju želite. Koristite unapred pripremljeni sadržaj za web sajt da biste uštedeli vreme na kreiranju stranica koji je najbolji za vaš poslovni model.

Trošite manje vremena na dizajnu sajta jer mi smo tu za vas. Koristite svoje vreme za sadržaj koji kreirate.

Započnite saradnju sa nama, kontaktirajte nas. Možete da dobijete BESPLATNO IDEJNO REŠENJE SAJTA i pogledajte naš portfolio za izradu web sajta da bi se uverili da ste u sigurnim rukama i da će Vaš sajt dobro da funkcioniše i da ima odlične ocene od strane Google-a.

Izrada Web Sajtova

Back
WhatsApp
Pozovite nas