fbpx
logo iistudio.rs

PORUČI SAJT

Održavanje sajta cena

Održavanje sajta cena

iiStudio se bavi izradom sajtova, održavanjem sajtova i seo optimizacijom sajtova. U današnjem članku ćemo se fokusirati na održavanje sajta, koja je cena za održavanje sajta, prednosti i mane.

Da bi ste nekom dali posao o održavanju sajta koji nije učestvovao u samoj izradi je veoma teško. Teško za obe strane. Vlasnik sajta treba da da pristup sajtu nekom koga malo poznaje ili nekoga koga je našao na sajtu. Vrlo često sajt je veoma značajna karika u poslovanju a negde i ključna stavka kao što je online prodaja. Pre nego što odličite da poverite održavanje sajta nekome potrebno je da vidite portfolio osobe ili agencije koja se time bavi.
Taj portfolio treba da vodi ka drugim sajtovima da bi ste videli da ti sajtevi dobro rade i da su na dnu sajta potpisani da su izradili sajt oni koji su to istakli na svom portfoliju. Tako Vam mi savetujemo da dobro analizirate portfolio pre nego što se odlučite da nekom date pristup za održavanje sajta.

iiStudio ima bogat portfolio sajtova koji smo dizajnirali, kreirali i nastavili da ih održavamo. Postoje mnoge firme i državne ustanove kojima nismo ni dizajnirali ni kreirali sajt ali smo zbog preporuka dobili sajteve na kojima radimo održavanje.

Firme za koje radimo održavanje sajtova su:

odryavanje sajta za skole
OŠ Mihailo Petrović Alas posle dugogodišnje saradnje žele da im sada mi redizajniramo sajt
odrzavanje sajtova beograd
OŠ Stefan Dečanski nismo dizajnirali sajt ali smo po preporuci dobili posao za održavanje sajta
održavanje sajta cena
Održavanje sajta za OŠ Danilo Kiš

Portfolio svih naših sajteva možete videti ovde.

Dali ste poverenje nekoj firmi za održavanje sajta, sledeći korak je koliko će to održavanje da Vas košta i šta sve spada u to održavanje sajta.

Cena održavanje sajta našim klijentima naplaćujemo 4000din.

Kada znate koja je cena za održavanje sajta, morate da znate i šta spada u to održavanje. Mi smo kreirali web stranicu kako bi Vam što bolje prezentovali šta sve spada. Slike na sajtu su veoma bitne za seo optimizaciju za pretraživače. Ako želite da znate zašto su fotografije bitne za seo optimizaciju to možete pročitati na našem članku.

jeftino održavanje web sajtova
Održavanje sajta cena

Ako ste jedan od miliona koji su odličili da imaju svoje poslovanje i na internetu verovatno ćete koristiti i WordPress. To je najpopularnija platforma za izradu web sajtova. 62% svih web sajtova radi na WordPress-u. Zbog popularnosti WordPress-a dolazimo do toga je i WordPress-u potrebno održavanje sajta. Jer je WordPress magnet za sajber kriminalce ili hakere.

SSL sertifikat

Nedostatak ssl sertifikata je jedan od najčešćih razloga za hakovanje. SSL šifrira vezu izmedju web sajta i servera, čineći ga praktično imunim na sajber napade i pregledavanje podataka.

Obavezan proces kod izrade sajta je i postavljanje SSL sertifikata na sajtu.

Na slici ispod možete videti kako izgleda sajt koji ima SSL sertifikat.

Obavezan proces kod izrade sajta je i postavljanje SSL sertifikata na sajtu.

Na slici ispod možete videti kako izgleda sajt koji nema SSL sertifikat.

Nedostatak ssl sertifikata je jedan od najčešćih razloga za hakovanje. SSL šifrira vezu izmedju web sajta i servera, čineći ga praktično imunim na sajber napade i pregledavanje podataka.

Slabe lozinke

Korišćenje iste lozinke na sve vaše naloge i lozinke koje je lako zapamtiti su potencijalni nedostaci u Vašoj odbrani web sajta. Ako koristite jednu lozinku, haker može pristupiti celom vašem WordPress nalogu.

Lozinke svih naših klijenata i naše lozinke su kombinacije slova, simbola i brojeva.

Izmena url adrese za logovanje

To znači da promenimo url adresu stranice na kojoj se prijavljujemo kao administratori sajta.
WordPress ima standardnu stranicu za prijavljivanje. A ona glasi www.nazivdomena.rs/wp-admin. Ovaj deo /wp-admin je standardan i sama mogućnost da neko zlonameran može da dođe do toga je veoma opasno. Zato mi stranicu za logovanje izmenimo da je teško hakeru i da nađe na kojoj se stranici admini loguju na sajtu.

Redovna ažuriranja

WordPress redovno pruža ažuriranje programa kada identifikuje nedostajeću funkciju ili slabost na trenutnoj verziji WordPress-a. Kada se ažurira, sistem se oslobađa svih indentifikovanih ranjivosti.

Ažuriranje tema i dodataka (plugin-a)

Baš kao što morate da ažurirate softver kada sistem to javi, tako morate da ažurirate i teme i dodatke. Postoji mnogo slučajeva u kojima nećete morati da ažurirate verziju WordPress-a ali morate da ažurirate temu ili dodatak u kojima je otkrivena neka ranjivost. Ako se ne ažurira ta ranjivost koja je otkrivena samo je pitanje vremena kad će to neko pokušati da iskoristi na Vašem sajtu.

Jedinstveno korisničko ime

Ranije je softver WordPress-a dolazio sa ugrađenim i unapred definisanim korisničkim imenom „admin“. Počeli su da postoje problemi jer se znalo kako glasi korisničko ime pa je lako pogoditi lozinku kada znate da je korisničko ime admin.

Previše administratora

Baš kao što „previše kuhara kvari čorbu“ problemi bi mogli da se pojave na vašem sajtu koji ima previše administratora. Zato broj administratora trebalo bi da bude što moguće manji. Da oni koji uređuju sajt ne dobiju admin naloge već naloge na kojima mogu da rade određeni deo posla. Npr. za nekog ko piše članke na sajtu treba da ima nalog editora. On neće imati pristup ničemu sem da piše članke koje admin mora da odobri.

Nesigurni web hosting

Mislite da je Vaš sajt siguran i da vas nikada neće hakovati, pa koristite najjeftiniji hosting. To je jedna od načešćih grešaka. Treba da imate pouzdanu firmu koja se dugogodišnje bavi hostingom. Našim klijentima preporučujemo SBB hosting. Imaju dobre performanse i odličnu tehničku podršku. Znajte da će Vam tehnička podrška uvek negde trebati.

odrzavanje sajta novi pazar
Održavanje sajta cena

Iako postoji mnogo drugih razloga za hakovanje sajta ovo su neki od najvažnijih. Briga o ovim nedostacima mogla bi drastično da smanji šanse da vas hakuju, mada ne 100%.

Cena održavanje sajta je 4000din mesečno, pristupačna cena da bi svaki biznis mogao da priušti za bezbednost svog online poslovanja.

Budite i Vi jedna od naših firmi koje ćemo ponosno predstavljati kao naši klijenti o kojima  brinemo u online svetu.

Održavanje sajta cena – iiStudio

Izrada Web Sajtova

Back
WhatsApp
Pozovite nas