fbpx
logo iistudio.rs

PORUČI SAJT

WordPress 5.5 – Izrada web sajtova

WordPress 5.5 – Izrada web sajtova

WordPress 5.5 – Izrada web sajtova je novo ažuriranje za platformu izrade web sajtova. WordPress 5.5 je jedno od većih ažuriranja. Ima preko 450 poboljšanja i ispravki grešaka. iiStudio se bavi izradom web sajtova i koristi platforu wordpress i konstantno se usavršava i prati trendove kako bi Vaši sajtovi koje mi budemo radili izgledali savremeno, pouzdano i u trendu. Slede glavne promene na wordpress a to su:

izrada sajta wordpress
Izrada web sajtova

Lazy loading ili Lažno učitavanje

Možda najuzbudljivija promena u wordpress-u je dodavanje svog lažnog učitavanja. Šta to znači, lažno učitavanje čini da Vaša web lokacija brže napreduje. Ono što ovu karakteristiku čini odličnom je to što ne morate ništa da radite. Vaš web sajt postaje brži. Lažno učitavanje je metoda za odlaganje preuzimanje slika i video zapisa koji nisu na ekranu ili nisu potrebni. To znači da posetilac sajta brže može da pregledava stranice i jer pregledač ne mora sve da preuzme sa stranice sem onog što posetilac može da vidi na ekranu. Kada posetilac web sajta skroluje po stranici, slike i video zapisi se preuzimaju kada je posetilacu to potrebno.
Web sajtovi sa brzim očitavanjem se bolje optimizuju sa SEO i bolje se rangiraju na Googlu.

Automatsko ažuriranje tema i plugina

WordPress predstavlja funkciju koja će automatski ažurirati sve teme i plugine (dodatke). Ovo je veoma važna stavka jer su neka ažuriranja kritična za sprečavanje hakerskih napada.Hakeri često mogu oteti web sajt zbog zastarelih plugina i tema. Ova nova funkcija će sprečiti da se takva vrsta hakerskih napada desi. Koliko ima prednosti tako ima i mana automatsko ažuriranje jer vrlo često se desi da tema ili plugin nisu kompatibilni i to može da bude razlog da Vaš sajt baguje ili čak da bude nedostupan na internetu. Zato Vam predlažemo održavanje Vašeg web sajta. Automatsko ažuriranje će biti isključeno, znači administrator će morati da ga uključi ako želi da se automatski ažurira njegov sajt. iiStudio za izradu web sajtova se bavi i održavanjem web sajtova.

Šta sve spada u održavanje web sajta:

– Svakodnevno postavljanje sadržaja na sajtu

– Ažuriranje budućih verzija platforme na kojoj je rađen web sajt (veoma bitna stavka zbog pronađenih propusta na platformi koji mogu da ugroze bezbednost sajta i samog sadržaja na sajtu)

– Ažuriranje dodataka (plugina) na sajtu

– Mesečno pravljenje kopija sajta (u slučaju da sajt bude hakovan da može da se povrati sa minimalnim gubitkom sadržaja)

– Reorganizacija web sajta

Cenu održavanje web sajtova možete videti ovde !

Mape sajtova za wordpress (WordPress Site Maps)

Mape sajtova su mape web sajta. Mapa web sajta pomaže pretraživačima da otkriju nove web stranice kako bi se rangirale. Mapa sajta omogućava vlasniku sajta da pretraživačima kaže gde su sve njihove web stranice, posebno nove web stranice. WordPress će predstaviti ugrađene mape sajtova. To znači da korisnicima neće biti potrebno instalirati plugin (dodatak) za generisanje novih web stranica. Mapa sajtova će imati neka ograničenja, a taj nedostatak je mapa sajtova slika. Mapa sajta sa slikama je mapa svih slika na web sajtu. Slike pomažu Googlu da shvati o čemu se radi na Vašem web sajtu. Slike se vrlo često mogu svrstati u rezultatima pretrage.

Stariji pregledači nisu podržani

Zastareli CSS stilovi su uklonjeni

WordPress 5.5 ima način za proveru plugina (dodatka)

Poboljšanje Gutenberg uređivača za dizajn web sajtova

WordPress 5.5 – Izrada web sajtova

Više o wordpress-u ovde možete pročitati.

Izrada Web Sajtova

Back
WhatsApp
Pozovite nas