fbpx
logo iistudio.rs

PORUČI SAJT

10 razloga zašto je web sajtu potrebno održavanje

10 razloga zašto je web sajtu potrebno održavanje

Web sajt je osvojio svet sa svojim prepunim funkcionalnostima i karakteristikama. Većina firmi ima svoj sajt zbog njenih naprednih funkcija i prodaje.

Ali svaki put kada napredujete u tome – na vama se računa odgovornosti da web sajt funkcioniše normalno i brzo.

wordpress platforma za izradu sajtova je vodeća u 2022 godine i to se nece promeniti

Sadržaj

Uvod

Vaš web sajt razvijaju programeri kombinacijom brojnih tema, dodataka itd. To nije statički softver. Ovo je razlog zašto morate da održavate svoj web sajt.

Vaš sajt može dobro funkcionisati i izgledaće odlično. Ali ako ga ne održavate aktivno, onda ste na velikom gubitku. Postoje šanse da će vas Google blokirati u rezultatima pretrage ili će vas host suspendovati zbog malvera (virusa na sajtu).

Jedna od najboljih stvari u vezi sa WordPress-om je što ne zahteva održavanje sa vaše strane svaki put. Radi u režimu aktivnog razvoja i prima stalna ažuriranja od svoje zajednice programera. Ova ažuriranja su za kod, temu, dodatak itd.

Ažuriranja su prvenstveno zasnovana na neometanom radu i bezbednosti WordPress-a. Treba ga odmah instalirati da bi se smanjile bezbednosne praznine, poboljšale performanse sajta i još mnogo toga.

Hakeri vas lako mogu napasti ako vam treba mnogo vremena da ih ažurirate.

10 razloga zašto je web sajtu potrebno održavanje

1. Poboljšajte bezbednost sajta

Nedavne vesti: Pecajući napadi sa upozorenjima o kršenju autorskih prava na WordPress-u “zeznuli” su mnoge vlasnike sajtova. Ovde možete pročitati više o tim napadima na engleskom jeziku.

Pre svega, bezbednost je glavni razlog zašto vaš sajt zahteva ažuriranja i održavanje. Web sajt se napada svakih 39 sekundi. Obeshrabrujuće, zar ne?

Napadači uvek otkrivaju nove načine da se ušunjaju na sajt.

2. Poboljšajte korisničko iskustvo

Kako ćete saznati da vaši korisnici dobijaju najbolje iskustvo? Možete koristiti metod podeljenog testiranja i proveriti podatke za svoje stranice.

3. Bolje performanse web sajta

Najvažniji razlog za održavanje sajta su performanse i brzina. Ako imate WordPress sajt koja ne daje izvanredne performanse onda gubite potencijalne klikjente jer nemaju strpljenja da čekaju dok se otvori sajt.

perfektna brzina izrade i ocitavanja sajta

Jednostavnim jezikom, svaki posetilac koji napusti vaš sajt posetiće drugi sajt i naručiti proizvode. To je jednostavno ponavljajući gubitak vašeg profita i prodaje.

Ovu rupu možete zatvoriti boljim održavanjem sajta.

4. Sigurnosna kopija sajta je važna

Rezervnu kopiju web sajta kreiraju profesionalci neposredno pre bilo kakvog ažuriranja ili održavanja. To će osigurati da su podaci dostupni na vašoj sajtu sigurni. Kad god vaš sajt krene pogrešno, vi ste šef koji brzo upravlja stvarima.

Dobra podrška za WordPress može vam pomoći da efikasnije napravite rezervnu kopiju svojeg web sajta.

10 razloga zašto je web sajtu potrebno održavanje
Održavanje sajtova cena 4000din

5. Ažurirajte teme i dodatke

Vaše teme i dodaci zahtevaju redovno ažuriranje. Ažuriranje i održavanje dodataka i tema znači bolje karakteristike i bolje performanse.

Važno je da ih ažurirate jer mogu imati bezbednosne rupe. Oni se automatski zakrpe zbog ažuriranja.

6. Vreme rada web sajta

Sada možete da pristupite i koristite mnoge botove da nadgledate vreme rada sajta. Ako ne koristite rešenje za hosting koje ne nudi nadgledanje botova za vreme neprekidnog rada web sajta, onda koristite WordPress dodatke.

održavanje sajtova u skolama
Održavamo preko 20 sajtova

7. Zdravlje web sajta

Pokretači pretraživača filtriraju web stranice u pozadini. Indeksiraće vašu stranicu za korisnike.

Optimizacije, rezervne kopije i radne veze su pokazatelji zdravog sajta. Ako vaš sajt ima 404 stranice sa greškom, netačne povratne veze i stranice koje se sporo učitavaju, to može naštetiti reputaciji.

Za vas je od vitalnog značaja da pregledate zdravlje vaše WordPress stranice. Ali glavno pitanje je, kako? Evo nekoliko stvari koje morate da proverite:

Redovne rezervne kopije vaših sajtova.

Sajt za ograničenja skladištenja.

Baza podataka vašeg sajta radi ispravno.

Za neispravne veze.

Bez problema sa brzinom učitavanja stranice.

izrada web sajta cena
10 razloga zašto je web sajtu potrebno održavanje

8. Poboljšajte reputaciju brenda

Vaš web sajt je vaš prvi utisak. Ako im vaš sajt ne daje – WOW faktor. Imaćete male šanse da će vaši korisnici uopšte razmišljati o vama. Ovo će na kraju poremetiti imidž vašeg brenda.

Ne možete poboljšati identitet svog brenda ako je vaš sajt spor ili ima brojne greške i greške. Za ovo će vam biti potrebno održavanje WordPress sajta.

Ako redovno održavate, to će vaš web sajt učiniti bez grešaka, brzom i pouzdanom.

9. Bolje stvaranje prihoda

Zanimljiv sadržaj i potpuno funkcionalan web sajt imaju nisku stopu posete samo jedne stranice. To znači da ubeđujete korisnike interneta da vas posećuju više. Sjajan web sajt sa dobrim rangiranjem će rezultirati privlačenjem visokokvalitetnih korisnika.

Prema izvorima, posetioce možete lako pretvoriti u lojalne potencijalne klijente. Redovno održavanje znači stalni prihod i poslovanje.

portfolio web sajtova
Pogledajte naš portfolio

10. Uštedite troškove

Redovno održavanje vašeg WordPress sajta osigurava da se vaši troškovi smanjuju na četiri puta.

Pretpostavimo da posedujete auto. Ako ga redovno vozite i ne održavate, da li će to stvoriti gužvu? Da, hoće!! Vaš četvorotočkaš će prestati da radi.

Slično tome, vašem WordPress sajtu je potrebno redovno održavanje. To će vas koštati manje.

Ako želite da dobijete besplatno idejno rešenje sajta, kontaktirajte nas.

izrada web sajtova

10 razloga zašto je web sajtu potrebno održavanje

Izrada Web Sajtova

Back
WhatsApp
Pozovite nas