fbpx
logo iistudio.rs

PORUČI SAJT

Kategorija: Izrada Web Sajta
Optimizacija brzine wordpress sajta

Optimizacija brzine wordpress sajta

Optmizacija brzine wordpress sajta je veoma važna stavka za izradu web sajta. Da li želite da optimizujete brzinu vašeg sajta? Sastavili smo članak za optimizaciju performansi WordPress-a. Imaćete pristup nekim korisnim informacijama kao što su zašto je brzina važna.

2022. je i uvek imajte na umu da je potrošač razmažen izborom. Kada pretraživači rangiraju rezultate, žele da osiguraju da svojim korisnicima prikazuju samo najbolje od najboljih. Zbog toga su brzina i performanse vašeg sajta toliko važni – to je deo razlike između prikazivanja na prvoj stranici Google-a i prikazivanja na desetoj.

U ovom članku ćemo se zadubiti u neke najbolje prakse za optimizaciju performansi WordPress-a i odgovoriti na oba pitanja: Koji su najbolji saveti za poboljšanje brzine web sajta WordPress? I zašto je vaš web sajt spor?

Zašto je brzina stranice bitna?

Procena brzine sajta je ključna ako želite da znate zdravlje vašeg WordPress sajta. Niko ne voli spor sajt (a ni Google!). Kada dizajnramo sajt za naše klijente fokusiramo se na pružanju bržeg i bezbednijeg za naše korisnike.

  1. Brzina sajta utiče na SEO optimizaciju. Google je ukazao da je brzina kojom se vaša stranica učitava važan signal u određivanju njenog rangiranja. Google želi da zna da će taj posetilac biti zadovoljan iskustvom ako pošalje posetioca na vaš put. Google je ažurirao svoj algoritam i integrisao je brzinu sajta kao faktor rangiranja. Osnovni podaci o sajtu su skup specifičnih faktora koje Google smatra važnim za celokupno korisničko iskustvo veb stranice: brzina učitavanja će postati važnija nego ikad.
  2. Brze sajtove je lakše pretraživati. Pored toga, kada je vaša stranica spora, to destimuliše web popisivače koji imaju samo ograničene resurse i mogu umanjiti prioritet vašem web sajtu ako je prespora.
  3. Brzina stranice utiče na prodaju. To je takođe relevantno iz perspektive korisničkog iskustva – spora lokacija jednostavno nije pogodna ovih dana. Imate veoma kratak vremenski period da zadržite pažnju korisnika. Ako dođe do bilo kakvog kašnjenja ili bilo čega, ljudi će verovatno kliknuti na nešto drugo. Obezbeđivanje da se vaša stranica učitava što je brže moguće je neophodan deo svake strategije na mreži. Što se web stranica brže učita, veća je verovatnoća da će korisnik izvršiti ciljanu radnju na tom web sajtu. I svi se slažemo sa tim!
  4. Brzi sajtovi smanjuju stopu posete samo jedne stranice. Jedan od vaših marketinških ciljeva uvek treba da bude brži od vaših konkurenata samo zato što su udaljeni samo jedan klik. Možete imati najbolji sadržaj i odličan proizvod, ali ako je vaš web sajt spor, izgubićete sve napore koje ste uložili u dizajn i razvoj. Ne budi ta web sajt!

Kao što vidite, brzina je bitna i preporučujemo da uvek testirate brzinu stranice. Najbolji dostupni alati za reviziju vašeg WordPress sajta i merenje vaših ključnih veb vitalnih vrednosti su sledeći:

Google page test

GT Metrix

Optmizacija brzine wordpress sajta

Izrada Web Sajtova

Back
WhatsApp
Pozovite nas