fbpx
logo iistudio.rs

PORUČI SAJT

Kategorija: Izrada Web Sajta
5 predstojećih trendova web dizajna za 2024. godinu

5 predstojećih trendova web dizajna za 2024. godinu

web dizajn u 2023 godinu, izrada sajtova u 2023 godinu, savremeni trendovi u izradi sajtova
5 predstojećih trendova web dizajna za 2024. godinu

Radoznali ste da vidite kakve će nove trendove web dizajna doneti u 2024. godinu? U ovom postu ćemo pogledati 5 trendova i objasniti kako će vam svaki pomoći da napravite bolje web stranice za sebe.

Sa novom godinom dolaze novi i poboljšani načini dizajna web stranica. 2024. će nam doneti zanimljivu mešavinu trendova na web sajtovima.

U sledećem postu ćemo pogledati 5 najnovijih trendova u web dizajnu zajedno sa napravljenim web sajtova iz našeg iiStudio-a koji se bavi dizajnom sajtova i izradom sajtova. Pokazaćemo Vam naš način dizajna i izrade sajtova.

iiStudio za izradu web sajtova ima bogat portfolio i napravili smo 50+ web sajtova.

Izrada web sajtova iiStudio

5 novih trendova web dizajna za 2024. godinu

Da bi stvorili prijatnija digitalna iskustva, web dizajneri treba da razmišljaju šire o tome šta utiče (i pozitivno i negativno) na ta iskustva. Sledeći trendovi web dizajna za 2024. godinu će se baviti ovim većim problemima:

1. Lebdeća ikonografija

Jedan od glavnih prioriteta u web dizajnu je kreiranje interfejsa koji su toliko intuitivni da svako može da komunicira sa njima. Međutim, neke od prečica koje se koriste u web dizajnu — posebno kada je u pitanju ikonografija — mogu stvoriti prepreke za određene korisnike i onemogućiti pristupačnost.

Uradili smo sajt za sportsku gimnaziju , imate primer dobre ikonografije:

Društvene mreže,

Dugme za direktno pozivanje

Logo sajta

Meni sajta
Footer sajta

2. Više društvenih dokaza

Poverenje je važan element u izgradnji odnosa — bilo u ličnim ili profesionalnim odnosima koje brendovi imaju sa kupcima.

S obzirom da web sajt često služi kao prva tačka dodira između potrošača i brendova, izgradnja poverenja treba da počne tamo. U 2024, web dizajneri će koristiti društvene dokaze i oznake poverenja da to urade.

Postoje različiti načini za korišćenje ovih graditelja poverenja na web sajtovima. Jedan od najčešćih načina je da uključite stranicu na sajt i odeljak na početnoj stranici posvećen recenzijama stvarnih kupaca, kao što je to na našem sajtu:

Šta kažu naši klijenti za izradu sajta

Ovaj konkretan primer prikazuje tri različite vrste sadržaja koji mogu pomoći u izgradnji poverenja kod posetilaca web sajta:

Ukupna stopa zadovoljstva kupaca

Svedočanstvo kupca

Prosečna ocena kupaca — koja može da se poveže sa platformom za ocenjivanje kao što su Google maps.

Za neka firme, možda je prerano u igri da bi se stvorila značajna količina društvenih dokaza i tako da nemate šta da pokažete na sajtu.

Idejna rešenja sajta

3. Karakteristike specifične za mobilne uređaje

Sa svakom godinom, prilagodljiv dizajn postaje sve lakši za izvođenje jer su opšta pravila dobro poznata i lako ih je pratiti. Takođe, velika većina WordPress sajtova je napravljena tako da je prilagođena za mobilne uređaje.

Međutim, ovo je dovelo do određene stagnacije kada je u pitanju dizajn mobilnog web-a. Iako prilagođene web stranice pružaju dobro korisničko iskustvo, web dizajneri se zapravo ne ohrabruju da smisle kreativna rešenja koja bi ih učinili još boljim.

U 2024. godini to će se promeniti kako se više pažnje bude poklanjalo mobilnom iskustvu.

Jedan od načina na koji ćemo videti ovu igru je dizajn navigacije na meniju. Uzmite, na primer, napravljen sajt za osnovnu školu Stefan Nemanja iz Novog Pazara:

Specifičan meniji za web sajt takođe može koristiti interaktivne elemente, kao što su hover efekti, animacije ili različite boje i fontove, kako bi privukli pažnju posetioca i pomogli im da se lakše snalaze na sajtu.

Međutim, kada se kreira meni, važno je da se vodi računa o tome da on bude jasan i intuitivan za korišćenje. Ako je meni previše složen ili nejasan, posetioci sajta mogu imati poteškoća da pronađu ono što traže, što može dovesti do frustracije i odlaska sa sajta.

4. Teksturizacija oblika

U 2024, web dizajneri će eksperimentisati sa korišćenjem organskih oblika kako bi dodali male i, što je još važnije, strateške teksture u svoje dizajne. Naći ćete primer ovoga na web sajtu sportske gimnazije:

5 predstojećih trendova web dizajna za 2024. godinu
Početna strana sportske gimnazije

Ova teksture će olakšati usmeravanje pogleda posetilaca tamo gde želite da idu.

5. Dodatni video

Korisnici imaju različite preferencije kada je u pitanju način na koji unose sadržaj na mreži. Blogovi su, na primer, dobri za ljude koji žele da odvoje vreme da nešto pročitaju. S druge strane, video postovi ili vlogovi su idealni za one koji žele da gledaju ili slušaju.

Uz to, nije da možete da obezbedite audiovizuelnu alternativu svakom delu sadržaja koji postavite na svoje web stranice. Za početak, dizajn bi mogao lako da izmakne kontroli dok pokušavate da pružite personalizovano iskustvo sadržaja. Video snimci su obično teški fajlovi i lako mogu da smanje brzinu učitavanja kada ih dodate više.

Ono što će dizajneri uraditi 2024. godini je da uvrste video alternativni ili dodatni video samo kada je to važno.

Na primer, Don Corleone sajta nalazi se stranica video, koji ima više video snimaka. Tako dizajnirana stranica nije opterećena i brzo se učitava.

Više video snimaka na jedno stranici a stranica se brzo učitava

Dodatni video takođe ne mora da zauzima previše prostora da bi bio efikasan. Pogledajte primer kako smo mi to dizajnirali i napravili da se sve brzo i lako pokreće.

Prepoznatljivo dugme „Play“ omogućava posetiocima da znaju da tamo ima šta da gledaju (ako je to ono što žele da rade).

Šta mislite o ovim trendovima u dizajnu web sajtova?

Često liste trendova web dizajna pokrivaju površne promene koje će se desiti na web-sajtovima — zabavne trendove boja, korišćenje eksperimentalne tipografije, animacije i specijalne efekte, itd. Međutim, 2024-a godina. web dizajneri će provoditi više vremena fokusirajući se na trendove koji poboljšavaju web u celini i dovode do značajnijih angažovanja korisnika.

Pristupačnost, odzivnost, izgradnja poverenja — to nisu jednostavne stvari. Uz to, kada nas angažujete za izradu web sajtova, sve ove trendove ćete imati na vašem sajtu.

Ako radimo zajedno, zajedničkim snagama možemo postići mnogo više nego što bismo mogli sami. Imajući to na umu, možemo Vam ponuditi besplatno idejno rešenje sajta.

Besplatno idejno rešenje sajta

Idejno rešenje je proces razvijanja kreativnog web sajta za bilo koju vrstu biznisa. To uključuje korake poput definisanja problema, generisanja ideja, odabira najboljih opcija i implementacije odabranog rešenja.

Idejno rešenje može biti korisno da Vi vidite kako će izgledati vaš sajt pre nego što ga platite. U idejnom rešenju vidite dizajniranje stranice proizvoda ili usluge, unapređenje postojećih procesa u poslovanju.

Ukoliko imate neki problem ili izazov s kojim se suočavate i želeli biste da dobijete neka idejna rešenja, slobodno nas kontaktirajte. Rado ćemo Vam pomoći da dobijete ideje i pronađete najbolja rešenja za svoj sajt.

Ovo su naši predstojeći trendovi web dizajna za 2024. godinu

5 predstojećih trendova web dizajna za 2024. godinu
5 predstojećih trendova web dizajna za 2024. godinu

U 2024. godini, predviđa se da će web dizajn doživeti značajne promene usmerene ka korisničkom iskustvu i inovacijama. Prvi trend je fokusiranje na personalizaciju, gde će se dizajneri sve više truditi da prilagode sadržaj i interakciju sa korisnicima na osnovu njihovih preferencija i ponašanja. Drugi trend obuhvata upotrebu proširene stvarnosti (AR) i virtuelne stvarnosti (VR) kako bi se stvorilo impresivno i interaktivno iskustvo na webu. Osim toga, minimalistički dizajn će i dalje dominirati, sa fokusom na jednostavnosti i brzini učitavanja. Integracija veštačke inteligencije (AI) će biti treći ključni trend, omogućavajući personalizovane pretrage i dinamičko prilagođavanje sadržaja. Konačno, očekuje se porast upotrebe “dark mode” opcija i paleta tamnijih boja kako bi se smanjilo zamaranje očiju tokom dužeg vremena provedenog na webu. Ovi trendovi zajedno oblikuju budućnost web dizajna, nudeći inovativna i unapređena iskustva korisnicima širom interneta.

5 predstojećih trendova web dizajna za 2024. godinu

Izrada Web Sajtova

Back
WhatsApp
Pozovite nas