fbpx
logo iistudio.rs

PORUČI SAJT

Kategorija: SEO optimizacija
Pozicioniranje sajta na Google

Pozicioniranje sajta na Google je veoma bitno, gde je online prisustvo postalo ključno za uspeh. Pozicioniranje sajta na Google postalo je neizostavan element svake uspešne online strategije. Sa pretraživačem kao glavnim izvorom informacija za milijarde korisnika širom sveta, postizanje visokog rangiranja na Google-u postalo je imperativ za istaknutost i dostupnost vašeg sajta. U ovom kontekstu, koncept pozicioniranja sajta predstavlja suštinski proces optimizacije sadržaja, strukture i performansi sajta kako bi se postiglo što bolje rangiranje na rezultatima pretrage. Kroz ove savete, istražićemo ključne faktore i greške koje vode ka ne pozicioniranju sajta na Google-u, otkrivajući time ključne aspekte koje svaki vlasnik sajta ili marketinški stručnjak treba uzeti u obzir radi postizanja vidljivosti i relevantnosti na globalnom online tržištu.

Pozicioniranje sajta na Google
Pozicioniranje sajta na Google

WordPress sajt se ne pojavljuje na Google-u.

Možda pravite ove tri greške.

Prva i najčešća greška je čekiranje dugmeta da google ne pregledava Vaš sajt.

Prva i najčešća greška je čekiranje dugmeta da google ne pregledava Vaš sajt
Prva i najčešća greška je čekiranje dugmeta da google ne pregledava Vaš sajt.

Idite na Podešavanje (Settings), čitanje (Reading) i tražite ovo polje na slici iznad. To polje označava da obeshrabrite Google da prikazuje Vaš sajt na pretragama.

Kada počnete da pravite WordPress web sajt, ovo možete da čekirate, sprečavajući Google da vas prikazuje na pretragama dok je sajt u izradi.

Ali kada sajt bude gotov, treba da budete sigurni da ovo nije označeno u podešavanjima jer Google neće gledati vašu stranicu sve dok je ovo polje označeno.

Obavezno prilikom uklanjanje oznake da pretisnete dugme za pamćenje podešavanja(Save Changes).

Druga greška u WordPress sajtu

Sledeća stvar koja bi mogla da vas sputava je loša struktura permalinksa (permalink).

pravilna struktura linkova

Jednostavno idite u svoja podešavanja u WordPress i spusti se do permalinksa.

Kada ste prvi put podesili WordPress, počnite odmah od strukture linka (permalink),

Dakle u ovom slučaju, želimo da ga promenimo u ime posta (post name) tako da odgovara naslovu našeg posta.

Treća greška koju možete napraviti

Nemate mapu sajta.

Mapa sajta je lista svih stranica na vašem web sajtu koji se dostavlja Google-u.

mapa sajta na google
Mapa sajta na google

Ako niste sigurni kako da proverite da li imate mapu sajta to možete lako preveriti. Otkucate vaš domen www.nazivdomena.rs/sitemap_index.xml

Otvara Vam se nova stranica kao ova slika gore. Tu možete da vidite kako se kuca u url mapa sajta i kada je poslednji put Google proveravao naš sajt u potrazi za novim stranicama ili za izmenama na našem sajtu !

Uz Rank Math SEO plugin, dodavanje mape sajta postaje jednostavno. Samo pratite intuitivni korisnički interfejs plugin-a kako biste brzo i efikasno integrisali mapu sajta, poboljšavajući time vidljivost i indeksaciju vašeg sajta na Google pretraživaču.

Kada budete imali mapu sajta,

najbolje što možete učiniti je da odete i pošaljite to na Google Search Console.

Da biste pristupili Google Search Console-u idite na ovaj link. Potrebno je da se ulogujete sa svojim Gmail nalogom. Kada ste se ulogovali sa leve strane izaberete vaš sajt ili jednostavno dodate domen sajta ako se ne bude pojavio na konzoli.

dodavanje mape sajta u google search console
Dodavanje mape sajta u google search console

Idite na Mapa sajta (Sitemaps) sekciju i kliknite na opciju “Prijavi mapu sajta”. Unesite URL mape sajta i pritisnite “Prijavi”, omogućavajući Google-u da efikasno indeksira stranice vašeg sajta.

Ovo je samo nekoliko brzih tehnički problemi koje možda imate ako se ne rangirate na Google pretragama.

Efikasno pozicioniranje sajta na Google nije samo ključno za povećanje vidljivosti, već i za ostvarivanje održivog uspeha u digitalnom okruženju, postavljajući temelj za relevantnost i konkurentske prednosti na globalnom online tržištu.

Pozicioniranje sajta na Google – ponuda

Pozicioniranje sajta na Google - ponuda
Pozicioniranje sajta na Google – iiStudio

Sve i ako ste rangirani ali rangiranje je slabo ili nisko, ima mnogo drugih SEO procesa koje treba da prođete kao što je poboljšanje vašeg sadržaja, vaše povezivanje sa drugim sajtovima ili optimizovanje vaših slika i video snimaka.

Ako se suočavate s izazovima u vezi s rangiranjem vašeg sajta ili razmišljate o redizajnu uz potpunu SEO optimizaciju, ne oklevajte da nas kontaktirate. Naš stručni tim je spreman da vam pomogne u unapređenju vidljivosti vašeg sajta i postizanju željenih rezultata. Za profesionalan redizajn sa kompletnom SEO optimizacijom nudimo uslugu po konkurentnoj ceni od 35.000 dinara. Šta sve dobijate uz izradu sajta pogledate ovde. Popunite našu kontakt formu i mi ćemo Vam se javiti. Da zajedno radimo na unapređenju vaše online prisutnosti!

Izrada Web Sajtova

Back
WhatsApp
Pozovite nas