fbpx
logo iistudio.rs

PORUČI SAJT

Kategorija: Izrada Web Sajta
Koliko traje izrada web sajta

Koliko traje izrada web sajta

Koliko traje izrada web sajta, ovo je jedno od najčešćih pitanja koje čujem. To je takođe jedan od ključnih faktora za uspeh vašeg projekta.

Kratak odgovor je:  duže nego što biste očekivali, ali nemojte žuriti. 

Postoje tri glavna faktora u vremenskoj liniji projekta:

1.Koliko brzo možemo da počnemo sa izradom web sajta?

Visokokvalitetni WordPress programeri su obično rezervisani, tako da ne mogu odmah da započnu na izradu web sajta. Može doći do određenog kašnjenja od trenutka kada ste prvi put angažovali programera do trenutka kada je zaista počeo.

2.Koliko dugo vremena treba da se vidi idejno rešenje sajta?

Većina dizajnera i programera ima jasan proces za pravljenje web sajtova i može otprilike opisati koliko će vam vremena trebati da dobijete web sajt u vašim rukama.

3.Koliko dugo vremena posle idejnog rešenja da sajt bude konačno gotov?

Ovaj poslednji faktor je najveća varijabla i u velikoj meri zavisi od vas, klijenta. To uključuje pregled web sajta, postavljanje zahteva za izmene i finalizaciju sadržaja.

Koliko brzo mogu da počnu?

Podelite svoje potrebe i pustite ih da opišu kako bi to rešili u tom vremenskom periodu. Tada možete napraviti svoj izbor na osnovu mnogih faktora, uključujući njihovo preporučeno rešenje, kvalitet prethodnog rada, vremenski okvir i cenu.
Ne postoji „standardno“ vreme koje programeri rezervišu. To u potpunosti zavisi od pojedinca (ili kompanije) i njihovog trenutnog obima posla. Naš tim je obično rezervisan 1-2 nedelje unapred, ali to varira.
Prošle godine jedna firma sa kojom samo ranije radili javila se da razgovaramo o drugom web sajt projektu. Klijent je bio u žurbi i pokušavali su da se prilagode. Na kraju su koristili drugog programera koji je bio dostupan odmah. Čuli sam da su naišli na mnoge probleme sa svojim programerom koji je odmah bio dostupan i da su nezadovoljni kvalitetom rada. Kontakt iz njihove firme nam je rekao: „Tako nam je nedostajala vaša stručnost na našem poslednjem web sajtu. Nećemo ponoviti tu grešku.”

Koliko dugo vremena treba da se vidi idejno rešenje sajta?

Moj tim koristi trostepeni pristup razvoju web sajta. Počinjemo sa otkrivanjem da bismo ispitali vaše potrebe i definisali rešenje koje ispunjava vaše ciljeve. Ovo uključuje mapu sajta za identifikaciju celokupne strukture sadržaja i dokumentaciju koja opisuje funkcije i korisničko iskustvo na svim ključnim stranicama. Za postojeće web sajtove vršimo i tehničku reviziju sajta .
Zatim prelazimo na dizajn, gde pravimo tačno kako će sve stranice izgledati na svim uređajima. Završeni dizajni je online na našim serverima. Konačno, prelazimo na trensfer sajta na vaš domen i hosting gde pravim postavljamo web sajt koja odgovara odobrenim dizajnom i funkcionalnostima našem idejnom rešenju sajta. Završen web sajt vam se zatim šalje na pregled, čime počinje period izmene.

izrada web sajta beograd

Koliko dugo pre nego što možete da pokrenete sajt?

Poslednja stavka na gornjoj vremenskoj liniji je „Period izmene“. Ne ograničavamo ga na određeni broj nedelja – može potrajati onoliko koliko vam je potrebno da usavršite svoj web sajt. Ovo obično uključuje zahteve za izmene za manje greške ili nedoslednosti u dizajnu. Preporučujem da planirate najmanje jednu nedelju za izmene.

Razlog broj jedan za odloženo lansiranje sajta je nepotpun sadržaj. Niko ne želi da pokrene napola završen web sajt, a stvaranje sadržaja je teško.

Koliko dugo treba da se napravi web sajt?

Tipičnom web sajtu će biti potrebno  najmanje 4 nedelja  od početka do pokretanja. Ovo uključuje 1 nedelju projektovanja, 1 nedelju razvoja, 1 nedelju izmena i 1 nedelju migracije I pokretanja sajta. Može potrajati mnogo duže ako sačekate do kraja da počnete da pišete sadržaj.

Obezbedićemo listu datuma kada ćemo imati spremne rezultate za pregled, kao i datum do kojeg će nam trebati vaše povratne informacije da bismo ostali u skladu sa rasporedom. Dodajte ih u svoj kalendar da biste bili spremni. Ako bude bilo kakvih sukoba (npr. otišli ​​ste na odmor), obavestite nas što je pre moguće kako bismo mogli da prilagodimo raspored u skladu sa tim.

Trebalo bi da aktivno istražujete i angažujete svoj tim dizajnera i programera 2 meseca pre željenog datuma lansiranja.

Želite besplatno idejno rešenje web sajta ? Kontaktirajte nas.

Jedan od poslednjih sajtova koje smo napravili.

Koliko traje izrada web sajta

Izrada Web Sajtova

Back
WhatsApp
Pozovite nas